Апріум (Гібрид колоновидний слива-абрикос).
Апріум - фрукт, отриманий в результаті схрещування (абрикос х слива). Генетично на 75% складається з абрикоса і на 25% з сливи. Апріум був виведений Флойдом Зейгер з Zaiger's Genetics в Модесто.
Швидкоросле, листопадне, невисоке дерево з густою, округлою кроною. У період цвітіння на дереві з'являються білі п'ятипелюсткові, невеликі квіти.
Плоди середньою масою 50-80 грам. Зовні за кольором і формою схожі на абрикоси, але без пухнастого покриття, гладкі. М'якоть фрукта щільна, менш соковита, ніж у його батьків і завдяки великому вмісту фруктози солодка, з присмаком, що нагадує апельсин. Характерний аромат апріума відрізняється яскраво-вираженими цитрусовими нотками.
Плоди є відмінним джерелом вітамінів А і С, а також клітковини, кальцію, заліза і білка. Дозрівають плоди з 1 - 10 серпня. Недостиглі плоди, будучи зірваними, продовжують дозрівати при кімнатній температурі.
Для вирощування апріума необхідний клімат з теплим літом. Сонцелюбива рослина добре росте в багатій органічними речовинами грунті. Область навколо дерева необхідно тримати вільної від бур'янів. Полив здійснюється помірно. Для запилення, поруч з апріумом має перебувати ще одне дерево, цього виду, або ж абрикос.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Абрикос |
Тип продукції | Саджанці |
Життєва форма | Плодові дерева |
Сорт/Гібрид | Абрикос-Слива Априум |
- Ціна: 180 ₴