Груша «Кучерянка». Сорт зимового терміну дозрівання.
Дерево сильноросле, з широкопірамідальною, середньої густоти кроною. Сорт порівняно невимогливий до умов вирощування, зимостійкий. Сорт стійкий до парші і бактеріального опіку листя. Відрізняється скоростиглістю, в пору плодоношення вступає на 5-й, а на айвовому підщепі — на 4-й рік після посадки в сад. Цвіте в середні строки. Квіткові бруньки закладає, в основному, на 2-4-річної і частково на багаторічній деревині.
Плоди великі, масою 220-290 р, деякі до 300г, широкогрушевидной форми з горбистою поверхнею. Шкірочка середньої товщини, щільна, у період знімальної стиглості світло-зелена, у споживчій — жовтий, з легким золотавим або злегка рожевим рум'янцем на сонячній стороні, шорстка. Стиглі плоди досить привабливі. М'якоть щільна, біла, масляниста, солодка, з легкою кислинкою і слабким ароматом, іноді з невеликою терпкістю біля шкірки, практично без грануляцій, високих смакових якостей (4,8-4,9 бала).
Знімальна стиглість плодів в умовах Київської області настає в кінці вересня-початку жовтня. На дереві плоди тримаються міцно, мають високу транспортабельність. Споживча зрілість настає з кінця грудня. В холодильнику плоди можуть зберігатися до березня, при цьому не буріють і не втрачають смакових якостей.
Кучерянка районована в Лісостепу України, а так само добре себе зарекомендувала в умовах південного Полісся.
Основні атрибути | |
---|---|
Сорт/Гібрид | Кучерянка |
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Культура | Груші |
Тип продукції | Саджанці |
Життєва форма | Плодові дерева |
- Ціна: 50 ₴